U organizaciji JU Zavoda Pazarić održana je Art radionica koja se realizira u okviru Projekta „Mi možemo“ .
Korisnici JU Zavoda Pazarić zajedno sa prijateljima iz JU Zavoda Drin, Doma Nahorevo, učenicima OŠ „Hasan Kikić“ i „ OŠ “ Safet beg Bašagić“, mališanima SOS dječijeg sela, i volonterima UG „Game Zone“ pokazali su kako to oni vješto izrađuju slike tehnikom reljef na foliji, tapiserije i vaze od gline, kako slikaju, crtaju…
Sa ciljem pružanja podrške realizaciji Projekta, Radionicu su posjetili i Vesko Drljača, ministar Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike, te Edita Đapo, ministrica federalnog ministarstva turizma i okoliša. Uz druženje sa učesnicima Radionice istakli su značaj organiziranja ovih vidova druženja koji doprinose socjalizaciji ljudi sa poteškoćama u razvoju. U znak podrške sa velikim i malim kreativcima družili su se i Predsjednik UO JU Zavoda Pazarić Dobrica Jonjić, te predsjednik NO Benjamin Mešak.
Ispred BH Telecoma, glavnog sponzora Projekta, svojim osmijehom i riječima podrške druženje je uljepšala i Hidajeta Čomor, stručna saradnica za korporativne komunikacije „BH Telecoma“. Hidajeta je čestitala korisnicima Zavoda na vještom i vrijednom umjetničkom radu.
Nakon završetka kreativnog djela druženja na poziv ministra Drljače i ministrice Đapo, vesela grupa članova Radionice iz JU Zavoda Pazarić prošetala je Baščaršijom. I kako to zna biti, simpatije su osvojili vrijednog kazandžije Nasira Jabučara, sa kojim su se družili uz pjesmu i poklone ovog majstora starog sarajevskog zanata. Od vlasnika kazazske radnje Muhameda Ljuše, dobili su na poklon fesove, a da ne ostanu gladni pobrinuo se Hasan Memeti, vlasnik „Želje 2“, koji ih je ugostio sa ukusnim ćevapima.
. Pored sarajevske Kinoteke, gdje su brojni veliki i mali talenti pokazali svoje stavralačko umijeće, slične radionice će se tokom septembra održati i u Mostaru, Počitelju i Goraždu.
Zahvaljujemo se svima koji su učešćem ili posjetom učinili razigranijom i šarenijom održanu Radionicu.