Prijatno je družiti se sa ljudima koji sa puno pažnje i razumijevanja slušaju o našim korisnicima. Tako je bilo i u ugodnom razgovoru sa Adnom Zulić koja je kao koordinator za socijalna pitanja Medžlisa Islamske zajednice sa još tri vrijedne dame: Zilhom Ramić, Igdom Frko i Dženitom Ćorić, boravila u posjeti našoj Ustanovi.
Razgovarali smo o načinima na koji bi mogli surađivati i kroz organizaciju aktivnosti kojim bi se omogućila određena vrsta pomoći za naše korisnike.
Kako je naglasila Adna, već duže vremena žene Medžlisa IZ koordiniraju različite događaje i aktivnosti kojim pomažu socijalno ugroženim. Stoga, veoma dobro su upućene i u potrebe ljudi sa određenim i invaliditetom, tako da će u skladu sa mogućnostima i preko džemata pokrenuti određene akcije koje znače i bar trenutak radosti za one kojima je pomoć i podrška drugih neophodna.
Zahvaljujemo se ovim srdačnim damama, otvorenog i toplog srca. Sigurni smo da će posjeta označiti početak jednog novog, toplog julskog prijateljstva sa našim korisnicima.