Da dobrota u darivanju uz iskren osmijeh olahko stvaraju nova prijateljstva, potvrdila je i posjeta članova Summer Cump-a našim korisnicima. Naime, u organizaciji Agencije „Velvet Life“ članovi Cumpa za mlade sa Behraina, a u sklopu posjete našoj državi, odlučili su jedan dan volontirati u Ustanovi kojoj je potrebna pomoć.
Kako su naši dokazani prijatelji, uposlenici iz ove Agencije, Selma Ajnadžić i Samir Dugonjić, odmah došli na ideju, da bi najljepše bilo provesti vrijeme sa našim korisnicima, upriličili smo ugodno druženje uz Art radionicu.
Voditelj Kampa, Shk.. Salman, zahvalio se na srdačnom prijemu i druženju korisnicima, nafglasivši veliku važnost pomaganja i mladih ljudi svojim vršnjacima koji nisu u mogućnosti samostalno brinuti o sebi, te ovise i od pomoći drugih.
Uz šarenilo boja i slatkiše vrijeme je brzo prošlo.
Zahvaljujemo se uposlenicima “Velvet Life-a” Selmi i Samiru, te mladima , učesnicima Ljetnog kampa koji su pkazali da imaju toplo srce. Na način da su vrijeme odmora iskoristili pomažući drugim.
Zahvaljujemo im se i na slatkim poklonima, te školskom priboru za crtanje koji su donirali za potrebe održavanja art druženja.