Ukazujući na vrijednost i važnost brige o Goraždanima, korisnicima JU Zavoda Pazarić našu Ustanovu su posjetili  Aida Obuća, premijerka Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, sa ministrom za finansije Esadom  Kanlićem, te Vesko Drljača, federalni ministar rada i socijalna politike,

U razgovoru sa direktorom JU Zavoda Pazarić, Samirom Suljagićem gosti iz Goražda su izrazili zadovoljstvo što je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uspijela izmiriti  i dugovanja prema JU Zavodu Pazarić, te na taj način stekli su se uvjeti za dalju uspješnu saradnju.

Prema riječima premijerke Obuća, izmirenje finansijskog dugovanja od više od million KM prema JU Zavodu Pazarić je  uspijeh i ove Vlade, kojom je ona pokazala i posvećenost prema ljudima sa poteškoćama u razvoju.

– Drago nam je što smo danas u JU Zavodu Pazarić i što smo u mogućnosti i obići naše Goraždane koji su smješteni u Ustanovu. Cilj nam je i dalje u budućnosti voditi brigu o ovoj kategoriji u našem društvu i našem Kantonu. Uložili smo i velike napore kako bi se izmirio i dug prema Zavodu, te ćemo i dalje sa velikim senzibilitetom brinuti o ljudima sa poteškoćama u razvoju-pojasnila je premijerka Obuća.

Ministar Drljača je naglasio značaj finansijske stabilnosti i JU Zavoda Pazarić koja se ostvaruje  i kroz redovno naplaćivanje pruženih usluga.

-Izmirenje obaveza prema JU Zavodu Pazarić je veoma značajno za obezbijeđivanje osnovih uslova života za korisnike te izmirenje dugovanja  Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je od velikog značaja. Drago nam je što je delegacija iz Goražda danas u Zavodu i kroz naše razgovore i dogovore cilj nam je i dalje stvarati bolje uslove korisnicima usluga. U toku je donošenje i nove zakonske regulative iz ove oblasti-istaknuo  je Drljača.

Direktor JU Zavoda Pazarić Samir Suljagić je uz zahvalnost na posjeti delegacijama iz Goražda i Federalnog ministarstva rada i socijelne politike, uručio gostima rukotvorine korisnika, te naglasio da u ovom trenutku JU Zavod Pazarić vodi brigu o 21 korisniku sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Prema njegovim riječima servisirane finasijske obaveze Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde su  od velikog značaja, jer na taj način se stvaraju uslovi za dalji razvoj Ustanove. Suljagić je naglasio važnost redovnog izmirivanja obaveza svih naručilaca usluga prema JU Zavodu Pazarić kako bi u budućnosti  korisnici imali adekvatne uslove života i rada.